Oviss studiesituation

Av uppenbara anledningar finns det inte så mycket roligt att rapportera om för tillfället, därför skriver även jag en kort uppdatering kring den nuvarande studiesituationen.

Efter att min sista tentan var skriven i mitten av mars reste jag till Sverige för några veckors ledighet, det dröjde dock inte många dagar innan reserestriktioner infördes, och de tyska universiteten övergick till distansstudier. Tentorna som inte kunde skrivas blev uppskjutna och imorgon (6 april) inleds sommarterminen. Enligt nuvarande information ska distansstudierna fortsätta till och med 19 april, men det är nog mycket osannolikt att det inte revideras till ett senare datum. Trots att första föreläsningen ska vara imorgon är det mycket oklarheter kring hur det kommer att ske. Hur kommer det fungera med föreläsningar på distans? Vilka kurser ges över huvud taget? Informationen har, minsta sagt, varit knapp.

Vem där?

Vi kan alltså konstatera att coronaviruset nu även påverkar studierna i Tyskland, något som kändes väldigt avlägset när bloggkollega Joel för första gången skrev om coronasituationen i Kina i januari.

Det återstår nu att se om, och i så fall när och hur, jag kan återvända till Aachen. Kanske blir det distansstudier hela terminen, kanske blir det bättre framåt sommaren, kanske blir det till och med distanstentor under tentaperioden i Augusti. Hur som helst är det bara att vänta och se hur situationen artar sig framöver. Förhoppningsvis kan jag, om inte annat, någon gång under sommaren åka dit och hämta mina tillhörigheter som blev kvar. Nu blir jag i alla fall kvar i Sverige tills vidare.

Härliga minnen, hur avlägset det än känns idag.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s