Förändrad studiesituation i Graz

Under tre veckors ledighet i februari hade jag möjligheten att åka på skidresa till Tyrolen i en vecka. Det var trevligt att träffa familjen och komma ifrån studierna lite för att åka skidor och koppla av. Resan gav möjlighet för lite fotografering och jag besökte även Zell am See för första gången. En otroligt vacker ort.


I början av mars började studierna igen, med sommarterminens nya kurser. Första veckan kändes väldigt intensiv, efter att ha fått pussla om schemat lite och bytt kurser för att få allt att fungera.

Jag kom bland annat på att läsa en ekonomikurs nu under sommarterminen, för det är en kurs man måste få in någon gång under sina studier. Jag kan rekommendera att försöka läsa så många av dessa kurser som möjligt utomlands, för då slipper man göra det sen under masterperioden, och har då möjlighet att välja fler av de profilinriktade kurser man faktiskt vill läsa. De kurser jag syftar på är MTS-kurser, och kurser i entreprenörskap och industriell ekonomi.


Den 10 mars kom ett meddelande från regeringen i Österrike att alla universitet och skolor skulle stängas tills vidare. För min del, här på TU Graz, stängs bara universitet fysiskt, och preliminärt fram till 6 april, sen är det påsklov till den 18 april. Därefter planeras studierna fortsätta som vanligt. Under nästkommande tre veckor, ska därför studierna fortsätta genom live-sändingar av föreläsningar och en del annat. I allmänhet anser jag att TU Graz hanterat situationen bra och de var snabba med att försöka komma på en lösning till problemet.

Vidare lades åtgärder in i Österrike, att icke väsentliga butiker skulle stängas, samt samlingar över 5 personer förbjöds. Med andra ord ska man själv-isolera sig inom familjen. Det innebär att bland annat restauranger och klädbutiker är stängda, medan vad som håller öppet är matbutiker, apotek, och lite annat.


Jag har de senaste två veckorna varit rejält isolerad, mest pga att jag inte har så mycket att göra utanför min lägenhet. Jag sitter och pluggar hemifrån dagtid. Det är svårt att finna motivation i dessa tider, när man pluggar, äter, kopplar av och sover i samma utrymme.

Igår begav jag mig ut för första gången på ett tag (utöver att handla) för att finna lite ny motivation. Jag begav mig till ett fågelskyddsområde för att fotografera lite. Väl där fann jag fler människor än fåglar, men jag hittade en and-par som jag satt och fotade i kanske 40 minuter. 500 bilder senare, fann jag några stycken jag var nöjd med.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s